در همین راستا روزنامه اسرائیلی "یهودت آحارونوت" تحلیلی را در خصوص آغاز جنگ سرد میان اسرائیل و ایران منتشر کرده و به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا ارتش اسرائیل توان لازم را برای رویارویی با ایران در این جنگ سرد را دارد یا خیر. این روزنامه اسرائیلی در ابتدای تحلیل خود نوشته است آیا ما آماده ایم؟ پاسخ این سوال به توان سیاسی و اقتصادی اسرائیل بستگی دارد. آیا اسرائیل باید شهروندان خود را برای جنگ سرد و تهدیدات در حال رشد دشمن شرقی خود آماده کند یا که بهتر است صبر کند و از ترس خود بکاهد و روی دنیا حساب کند؟ آیا زمان آن رسیده که اسرائیل خود را برای شرایط بحرانی آماده کند یا اینکه سرش را مانند کبک در برف فرو کرده و فکر کند که هیچ اتفاقی در حال رخ دادن نیست؟
در سال 2009 زندگی مردم اسرائیل تغییرات زیادی خواهد کرد. سرویس اطلاعاتی ارتش اسرائیل بر این باور است که اگر فعالیت های هسته ای ایران با سرعت فعلی ادامه یابد تهران قادر خواهد بود تا سال 2009 چرخه فعالیت های هسته ای خود را تکمیل کند. مقامات امنیتی در اسرائیل همگی در این خصوص اتفاق نظر دارند که اظهارات محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران بی پایه و اساس نیست.
این روزنامه اسرائیلی در ادامه به نقل از یک مقام امنیتی عالی رتبه اسرائیل نوشته است هر چیزی که احمدی نژاد می گوید باید به شدت جدی گرفته شود اما مقر فرماندهی ارتش اسرائیل که مسئولیت محافظت از اسرائیل در برابر تهدیدات هسته ای ایران را بر عهده دارد هنوز هیچ دستوری برای آمادگی در برابر تهدیدات دریافت نکرده است.
"میر امیت" رئیس سابق شاخه اطلاعاتی ارتش اسرائیل و موساد به این روزنامه گفته است تهدیدات هسته ای ایران پیچیده ترین جنگ سردی است که اسرائیل و جهان با آن مواجه هستند و هر کسی که فکر می کند این تهدید با یک حمله نظامی خاتمه می یابد اشتباه می کند.
وی در ادامه اظهارات خود گفته است که این شرایط با شرایط عراق یکسان نیست. پیچیدگی شرایط ایران خیلی بیشتر است. ما باید به اقدامات تشویقی و تنبیهی جامعه بین المللی امیدوارم باشیم و باید بطور همزمان سیستم دفاع ضد موشکی را ارتقا دهیم. من مطمئن نیستم که سیستم دفاع ضد موشکی "Arrow-2" (پیکان-2) به تنهایی توان مقابله با موشک های بالستیک ایرانی را داشته باشد.
اعتراف به ناتوانی سیستم دفاع ضد موشکی جدید اسرائیل که آنها بشدت به آن تکیه دارند و توانایی ایران در ساخت موشک های رادار گریز که آزمایش آنها در جریان رزمایش نظامی "پیامبر اعظم (ص)" در خلیج فارس مایه وحشت اسرائیل شد از آنجائی حائز اهمیت است که چندی پیش روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" به نقل از ژنرال "ایلان بیتون" فرمانده یگان ویژه دفاع هوایی ارتش اسرائیل در گزارشی مدعی شد که موشک های ایرانی به اسرائیل نمی رسند و ارتش اسرائیل با سیستم دفاع ضد موشکی جدیدی به نام Arrow-2 می تواند موشک های ایرانی (حتی موشک هایی که کلاهک هسته ای حمل کنند) را در آسمان ردیابی کرده و آنها را نابود کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا انهدام موشک ها در آسمان اسرائیل به ویژه موشک هایی که کلاهک های نامتعارف حمل می کنند خطری برای این کشور ایجاد نمی کنند گفته بود موشک هایی که به سمت اسرائیل شلیک شوند در یک ارتفاع بالا به
گونه ای هدف قرار می گیرند که به صورت کلی نابود شده و نتوانند خطر و خساراتی را وارد آورند.
این ژنرال اسرائیلی در ادامه صحبت های خود گفته بود ما همیشه باید یک مرحله جلوتر از دشمنانمان باشیم. آنها موشک های خود را به سیستم های الکترونیکی بسیار پیشرفته ای برای گمراه کردن سیستم های ضد موشک مجهز کرده اند و ما هم شیوه هایی را طراحی کرده ایم که آنها را شناسایی کرده و بتوانیم موشک هایی که به سوی
” "میر امیت" رئیس سابق شاخه اطلاعاتی ارتش اسرائیل و موساد گفته است که تهدیدات هسته ای ایران پیچیده ترین جنگ سردی است که اسرائیل و جهان با آن مواجه هستند و هر کسی که فکر می کند این تهدید با یک حمله نظامی خاتمه می یابد اشتباه فکر می کند. “
اسرائیل می آیند را نابود کنیم. اسرائیل دو سکوی پرتاب موشک سیستم Arrow-2 دارد که یکی از آنها در منطقه "پالماحیم" برای حفاظت از تل آویو و دیگری در منطقه" عین شمر" در شمال اسرائیل قرار دارد.
قابل توجه است که اسرائیل ساخت و طراحی سیستم دفاع ضدموشکی Arrow-2 را از 12 سال قبل و بعد از حمله موشکی صدام حسین به اسرائیل آغاز کرده تا بتواند یک سپر دفاعی قدرتمند در برابر موشک های اسکاد به وجود بیاورد.
ارتش اسرائیل در طراحی این سیستم نه تنها دفاع در برابر تهدیدات سابق را مدنظر قرار داده بلکه ساخت سیستمی برای مقابله با موشک هائی با سرعت بالاتر و حامل کلاهک های چند منظوره در آینده را نیز در دستور کار خود قرار داده و تا به حال 5/2 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.
ژنرال بیتون در ادامه صحبت های خود مدعی شده بود اصلاحات سیستم Arrow-2 که به تازگی اعمال شده قادر است موشک هایی که دو کلاهک جداگانه که یکی از آنها برای گمراه کردن سیستم های ضدموشک است را شناسایی کرده و آن را نابود کنند. ولی از آنجائی که موشک های جدید ایران از قابلیت رادار گریزی برخورداند و رادارهای اسرائیلی نمی توانند آنها را ردیابی کنند صحت اظهارات این ژنرال اسرائیلی در هاله ای از ابهام فرو رفته است.
اصابت یک موشک غرور اسرائیل را می شکند
روزنامه "یهودت آحارونوت" در ادامه نوشته است آیا هنگامی که بحث موشک های که به سوی اسرائیل می آیند مطرح می شود ، اسرائیل می تواند به روی سیستم دفاع ضد موشکی Arrow -2 که برای طراحی و ساخت آن 5/2 میلیارد دلار هزینه کرده است حساب کند؟ این در حالی است که بنا بر اظهارات یکی دیگر از مقامات عالی رتبه ارتش این رژیم ، سیستم مذکور توانایی دفاع از اسرائیل در صورت شلیک موشک های زیادی به صورت همزمان را ندارد و همین موضوع نقطه ضعف اصلی این سیستم است.
او در ادامه اظهارات خود گفته است که فقط کافی است یک موشک به تل آویو برخورد کند تا غرور و ابهت نظامی اسرائیل شکسته شود. ارتش اسرائیل در حاضر سرمایه گذاری بسیاری راصرف ارتقا توان عملیاتی جنگنده های F-16 خود کرده است تا بتواند با تغییرات در موتور و سیستم سوخت رسانی این هواپیما آنها را قادر به پرواز مستقیم به ایران نماید.
این کشور همچنان بخشی اعظمی از توان خود را به تجهیز زیردریایی های اتمی این کشور موسوم به "دولفین" به موشک های هسته ای و همچنین ماهواره جاسوسی "ایروس بی" که به تازگی آنرا برای جاسوسی از فعالیت های هسته ای ایران توسط روسیه به فضا پرتاب کرده اختصاص داده است. اما با وجود تمام ادعاهایی که اسرائیل در خصوص برتری های نظامی خود در برابر ایران و کشورهای منطقه خاورمیانه دارد ارتش اسرائیل پنج نقطه ضعف اساسی برای مقابله با ایران دارد.
نظرات شما عزیزان:
|